Să mănânci ca să trăiești, nu să trăieşti ca să mănânci! (Moliere)

Dorset – Prajitura cu mere

– 225 g unt la temperatura camerei

– 450 g mere, eu am pus doua mere mari

– zeama si coaja rasa de la o lamaie

– 225 g zahar, eu am pus 200 g si a fost super ok

– 1 plic zahar vanilat

– 3 oua mari

– 225 g faina cu agent de crestere, eu nu folosesc din aia, am pus praf de copt

– 2 lingurite praf de copt

– 25 g migdale macinate in robot, adica nu foarte marunt

– putina sare, asta e de la mine

– 1 1/2 linguri zahar brun

Pentru servit eu am luat frisca naturala si gem acrisor.

Se curata merele, se taie felii, apoi bucatele micute si se stropesc cu zeama de lamaie

Migdalele se dau prin robot, sau se macina fin cu masina de macinat nuca.

Untul se bate cu zaharul, vanilia si sarea.Se adauga ouale, cate unul, batandu-se bine dupa fiecare ou adaugat.

Apoi se pune coaja rasa de lamaie, si faina amestecata in prealabil cu praful de copt.

Se adauaga si migdalele, apoi merele scurse bine de zeama si uscate.Cred ca asta e cel mai important.

Se pune aluatul in tava unsa si tapetata si se presara cu zaharul brun.

Prajitura gata coapta.

Si felia