Eclere cu capsuni

– 300 ml ulei

– 600 ml apa

– 600 g faina

– 12 oua

– putina sare

Apa uleiul si sarea se pun pe foc si se lasa sa dea in clocot. Se ia vasul de pe aragaza si se adauga faina dintr-o data. Se amesteca sa nu ramana cocoloase, si se lasa pe foc pana se desprinde aluatul si se aduna laolata. Se raceste amestecul si se adauga ouale, unul cate unul. Nu se adauga urmatorul pana ce primul nu a fost incorporat. Se pune din nou aluatul pe foc si se opareste, adica se lasa pe foc, pana cand pe marginile si pe fundul vasului apare o pelicula albicioasa. Cu o lingurita sau cu poshul se spriteaza forme, din aluatul putin racit, pe hartia de copt. Se coc la foc mare la inceput, pana se umfla, apoi la foc mijlociu pana se usca bine in interior.
Pentru umplut am folosit crema de vanilie, de la tarta falsa cu fructe, si capsuni taiate cubulete.
Cojile de eclere.

 

Crema de vanilie.

Eclerele, gata de mancat.