Bomba cu portocale

 

 

Ingrediente:

Blat
3 oua
100 g zahar
75 g faina
75 g amidon
2 lingurite praf de copt
1 plic vanilie

Mod de preparare:

Se bat albusuriel spuma cu zaharul si vanilia, adaugam galbenusurile pe rand.Faina se amesteca cu amidonul si praful de copt. Se adauga peste oua si se amesteca . Se toarna intr-o tava cu diametrul 26 cm se da la cuptor 25 de minute

Crema
400 ml frisca
100 ml miere
sucul de la o portocala
1 pachet branza philadelphia
2 plic z vanilat
1 plic gelatina
1 kg de portocale
1 fiola de rom

Punem gelatina la inmuiat in 50 ml apa. Amestecam sucul de portocala cu mierea. Mixam branza philadelphia cu sucul+mierea. Batem frisca spuma cu vanilii si adaugam peste crema. Gelatina inmuiata o adaugam punem crema la rece

Portocalele decojite le taiem feliute subtiri. Imbracam interiorul unui castron cu „fund” mic si „gura” mare in folie de celofan. Asezam feliutele de portocale turnam crema peste, apoi punem blatul si punem la frigider3-4 ore

In loc de blat se mai pot folosi piscoturi dupa ce montam portocalele, crema, asezam piscoturi