Muffins cu cartof dulce

– 285 g faina

– 1 1/2 lingurita praf de copt

– 1/2 lingurita sare

– 1/4 lingurita bicarbonat

– 75 ml lapte batut

– 75 ml lapte

– 1 cartof dulce, cam 300 g cu coaja cu tot

– 1 lingurita extract de vanilie, eu am pus zahar vanilat

– 115 g unt moale la temperatura camerei

– 170- 180 g zahar, sau dupa gust

– 2 oua

pt. topping

– zahar fin

– scortisoara

– 50-60 g unt topit, in reteta era 115 g, dar mie mi-a ramas mai mult de jumatate

Se amesteca faina, praful de copt, sarea si bicarbonatul. In alt vas se amesteca laptele, laptele batut si pireul de cartof dulce, facut din pasarea cartofului copt in cuptor. Se poate blendui, eu l-am pasat cu furculita. In al treilea vas se bate untul moale cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga ouale pe rand, batatnd bine dupa fiecare ou. Alternativ se adauga apoi ingredientele uscate si cele lichide in amestecul de unt. NU SE INSISTA CU AMESTECATUL, SI NU SE AMESTECA CU MIXERUL, CI CU LINGURA DE LEMN. Se pune aluatul in formele de muffins si se coc pana trec testul scobitorii. Dupa ce se racesc putin, sa fie inca calzi, dar sa poata fi manuiti, se ung cu unt topit si se tavalesc prin zahar cu scortisoara.
Sunt demential de suculenti si buni la gust, iar crusta de unt cu zahar si scortisoara iti vine s-o mananci pana la ultima farmitura.

untul batut cu zahar si zahar vanilat

adaugate pe rand ouale

ingredientele lichide

si cele uscate

adaugate alternativ in amestecul de unt

asa arata in final aluatul

si asa arata muffinsii scosi din cuptor

asta e zaharul care l-am folosit pentru topping

pentru a-i ptea unge cu unt mai usor, m-am ajutat de furculita

dati apoi prin zahar si scortisoara